ביטול צ'קים

מתי ניתן לבטל צ'ק

כאשר קיימת סיבה טובה והגיונית, ביטול צ'קים לא אמור להוות בעיה. תהליך זה נעשה על ידי הבנק בשיתוף פעולה איתכם. באמצעות שיחת טלפון או פגישה עם בנקאי בסניף שלכם, על ידי בקשת ביטול של בעל הצ'ק.

בעת בקשת ביטול צק'ים המגיעה מלקוח, הבנק עצמו מחוייב לבצע את הביטול. אנו נדרש לספק פרטים רלוונטיים אודות הצ'ק, כמו מספר חשבון, אם אפשר גם מספר הצ'ק, סכום העסקה ותאריך התשלום. בקשת ביטול צ'קים ניתן להעביר לא יאוחר מיום אחד לאחר העברת הצ'ק, בטרם אושרה העברת הכספים על ידי הבנק ולפני פדייתו.

בניגוד לדעה הרווחת בישראל, ביטול צ'קים אינו מהווה עבירה פלילית. אך מומלץ לבטל צ'קים רק במידה ולא קיבלתם את התמורה שהובטחה. שכן כאשר אתם מבצעים תהליך ביטול צ'קים, מקבל התשלום רשאי לפתוח נגדכם תיק בהוצאה לפועל, במטרה לקבל את הסכום המצויין בצ'ק.

העברת צ'ק לגורם שלישי
צ'ק ניתן למסחר, אלא אם כן מונעים זאת (על כך בהמשך). לעתים חברה החייבת כספים או מבצעת עסקאות, תשתמש בצ'ק שניתן לה על ידי אנשים פרטיים ותעביר אותו כמו שהוא לחברה איתה היא מבצעת את העסקאות. דבר זה עלול להעמיד אתכם במצב לא נעים בעת ביטול צ'קים כאשר תבוא החברה השלישית ותדרוש מכם את כספה. לחברות כאלו כוח רב יותר מלאנשים פרטיים ומצב כזה עלול להוות בעיה רצינית, מכיוון שבמעמד זה, חובת ההוכחה היא עליכם.

אז איך אני מונע העברת צ'ק לגורם שלישי?
הדרך הבטוחה והיעילה ביותר היא לסמן על הצ'ק קרוס – // ולרשום עליו "בלתי סחיר". בצורה כזאת לא ניתן יהיה להעביר את הצ'ק לחברה או אדם אחר מהרשום על גביו. נוסיף גם "למוטב בלבד" ואופציה נוספת היא למחוק בשורת "שלמו לפקודת" את המילה "פקודת", כאשר הצ'ק מורה "שלמו ל", אין אפשרות להעביר אותו לאדם אחר.

אם כבר הגעתם למצב שאין ברירה אלא לבטל צ'ק, לפחות עשו זאת בצורה הנכונה והחכמה ביותר. שמרו רישומים, ספחים, חשבוניות וקבלות. לכל מצב שלא יבוא, העיקר שתהיו מוכנים.

מלאו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

קטגוריות מאמרים